...welcome to India...

Jaha, nu bor man i ett nytt land, på en ny kontinent...
Vi klev upp kl 05 i går morse, fick skjuts till Arlanda av snälla herr o fru Sjödahl..tack för det !
Fyra sprängfyllda väskor och två blonda med lite pirr i magen..
Det pirret byttes mot fattighets-känsla när det (förvånade...not) uppdagades att våra väskor vägde 92 kg tillsammans....
Som tur är så har Micke business-status så övervikten blev "bara" 12 kg; kan upplysa om att 12 kg´s övervikt kostar 4200 svenska riksdaler... Roligare kan man ha för pengarna och mycket hade vi faktiskt kunnat skicka med flygfrakten,,men, men nu gjorde vi inte det och man ska inte gråta över spilld mjölk har jag hört !
Resan ner till Frankfurt gick bra, förutom att jag började gråta precis innan start, blev plötsligt så himla konkret med utlansdflytt och allt, det som gör allra mest ont i hjärtat är att det blit så långt ifrån Hanna och Fanny.
Jag vet att ena bor i Sälen och andra i Göteborg och att vi förmodligen inte skulle setts mer än en gång innan sommaren men det är på ett annat sätt..
Skickade "jag älskar dig" sms från Arlanda till båda, att ringa hade aldrig gått, mobilen hade blivit så fuktskadad att den aldrig hade återhämtat sig..
I loungen på Frankfurts flygplats frågade vi om det fanns någon möjlighet att uppgradera från ekonomi- till business klass, och då hade vi blivit automatiskt uppgraderade; bara sådär !! Jippie !!! Grät en skvätt till när jag läste sms från barnen..
Kan tala om att det är "ganska" stor skillnad på ekonomi och business, vi hade det hur bra som helst, mycket god mat och dryck..
Landade kl 01.20 lokal tid, svensk tid ungefär kl 20, var på hotellet 04.30...
I morse när kl ringde 09 lokal tid dvs 04.30 svensk tid var vi helt slut, fanns inte en muskel i hela kroppen som ville gå upp !
Så då gjorde vi inte det, 2 timmars sömn till blev det..skönt
I dag har vi varit i vår våning (250m2, wohoo !) och mätt i alla olika rum, sen åkte vi till en möbelaffär och kollade på möbler, många beslut som ska tas och inget IKEA i sikte...
I kväll blir det lugnt, kinamat står på menyn, lite champagne i loungen före det..
I morgon är det nyårsafton, vi har blivit inbjudna att fira den på Delhi GolfClub, spännande 1
Hej så länge !


...jul i "Bullerbyn"...

Sitter i Sjödahls härligt stora lantkök i Sättraby, det är juldagen i dag, vi är nu 9 pers i hushållet, i går var vi 16 stycken..
En magisk julafton; minus 10, gnistrande snö, det fantastiska hus fullt med glada människor, god mat och lite "Kallejanka" kl 15, precis som det ska vara !Ringde Hanna-loppan och pratade en stund, hon saknades, men hon hade det jättebra !
Nettan följde sitt körschema till punkt och pricka, därför var det absolut inget som fattades på julbordet, vi föll i matkoma allihop, men efter lite kaffe och softande var det dax för julklappsutdelning; med hjälp av en tärning, 16 x 2 julklappar i en hög på matsalsbordet och ett stoppur satte julklappsjakten i gång !
Efter lite hets, mycket skratt och en dubbeltrisslott som bytte potentiell ägare nittio-arton gånger  var alla nöjda och glada (eller?) för på julafton är man nöjd och glad, i alla fall i Sättraby !

Vi flyttade ut från Klippgatan den 22, kl 8 på morgonen var flyttkillarna beredda att utan pardon och sentimentalitet packa ihop alla våra ägodelar.. Jag jobbade mellan 9-13, grinade säkert 5 gånger i och med alla hejdå till alla på jobbet i olika omgångar...Gick på stan med Micke på eftermiddagen, handlade födelsedagspresent och julklappar till Thea och Loke..
Fancy-Fanny mötte upp oss på H&M, blond och kortklippt !! Så himla fin ! Ville gråta en skvätt i rena glädjen att se henne...men gjorde såklart inte det, inte inne på H&M...okej en lite tår kanske det kom. Har upptäckt att jag som normalt är en riktig lip-sill är just i dessa dagar en lip-val..helt okontrollerbart på både gott och ont..

I dag är det absolut sista arbetspasset på världens bästa akutmottagning, det betyder att man skippar mascaran och laddar fickan , inte med stetoskop och Alvedon utan med pappersnäsdukar...

Nu är det bara 4 dagar kvar innan vi flyger iväg till India-land, skall hinna en sväng till Klippgatan och packa det som råkade stå kvar i skåpet på uteplatsen, flytta tjejernas kartonger till Annika o Mattis, träffa Mickes släkt, ta sista sprutan, fika med Fanny, Erik och Lisa, montera skrivbord i lägenheten i Åkersberga, skriva sista papprena på banken, öppna för städfirman inför flyttstädningen  mm mm

Kommer behöva både massage och några glas champagne på Shangri-La i Delhi för att pusta ut efter dessa sista veckor av hysteri....Allt känns helt fantastiskt, lite jobbigt med alla "hejdån" man måste genomföra; att vinka av Fanny den 28 när hon åker hem till sitt Gbg kommer kännas helt fruktansvärt sorgligt (fast det är väl tur det så att man inte är nollställd inför det faktum att man inte kommer ses på 6 månader..)
Av-vinkningen av Hanna var ju inte lätt precis, så jag vet vad som väntar...
God Jul och ett fantastiskt nytt år till alla/ Titti

...skänkt till Kvinnojouren...

Möbler som stått i vårt kallförråd; soffbord, barnbord, cyklar, kaninburar, stereobänk mm har nu hittat en ny plats i tillvaron tillsammans med vår fina köks-soffa, kläder, täcken, böcker och en massa andra saker.
Vi har skänkt dem till Kvinnojouren, en kollega (flera faktiskt) till mig jobbar för dom.
Känns alldeles fantastiskt bra, hoppas de kan hjälpa någon utsatt kvinna (och barn) att få ordning i sitt nya hem!
Nu är det bara 14 dagar kvar....känner mig lite stressad, mest inne i hjärnan, för det är så många tankar som far runt; har vi tänkt på det och detta, ja just det, det måste vi komma ihåg, har vi meddelat/sagt upp/ändrat ditten och datten..
Katten Hugo hämtas på lördag, han skall bli kattkungen av Vigelsjö...det känns också bra, fastän lite märkligt.       i går kallade jag honom för "Kitty" vid flera tillfällen... Undrar om han saknar henne, och om han vet eller känner på sig att han ska få nytt hem; han är nämligen alldeles otroligt gosig och kelsugen, kliver och trampar överallt där man själv befinner sig ! Man blir lite lätt irriterad när han lägger sig tvärs över tangentbordet eller tidningen, fast man vet att det bara är några dagar till...Man saknar inte katten förrän matskålen är borta eller hur man nu ska uttrycka sig...
I morgon är det julfika med julklappsutdelning på jobbet, efter det väntar ett nattpass, och efter det har jag bara 4 arbetspass kvar på världens bästa akutmottagning ( dom har dock "lovat" att jag får jobb där när vi kommer hem..)
Ha en bra afton, sankta lucia i efterskott !/Titti

...dagarna rusar förbi...

Ja, så känns det, alldeles nyss var det 23 september, Micke ringde till mig på jobbet och "broke the news"; att han blivit stationerad i Indien, allt blev ett enda stort pirr i magen, Maggan H ringde genast upp Lena S som skulle jobba kväll och fick henne att införskaffa bubbel (alkoholfrttt, vad trodde ni ?) och så blev jag firad vid eftermiddagsfikat (japp, även akut-personal fikar)..
Och NU; bara 16 dagar kvar innan vi FLYTTAR till Indien, inte semester, inte besöksresa utan FLYTTAR på riktigt..
Det lärde vi oss på vår Indien-kurs; "hemma" dom närmsta 2 åren är inte Norrtälje, inte Sverige utan New Delhi, Indien...
Hur konstigt känns inte det då ?? Att tänka så  menar jag, "hemma" har ju ALLTID varit välkänt och väldigt svenskt...
Vi har hunnit sälja huset, sälja div utemöbler, gasolgrillen, skänka bort våra katter (snyft..), rensat som galningar; inte klokt vad mycket man äger som är helt omodernt, slitet, trasigt, inte använt på många år, fel färger mm.
Riktigt skön känsla faktiskt, lite livs-sortering kan man säga..
Några vändor på vaccinationscentralen har också hunnits med, jag ska dit sista gången 21 eller 28 december; sista Hepatit A samt Japansk encefalit sprutan samt recept på Malaria tabletter..
Mycket som ska avslutas och fixas med; CSN, a-kassan, tidningar, försäkringar, bok-klubbar, telefon, el.....

Just nu är vi en fas som är både sorglig, overklig och mycket trevlig; mitt i allt packande är det massa middagar på "hejdå-tema", fast jag vill se det som "see you later alligator"; känns viktigt att träffas men minst lika viktigt att det inte blir sorgligt och deppigt...vi pläderar hej vilt för att våra vänner ska komma och hälsa på !!!

Fanny kommer "hem" den 23, vi flyttar ut ur huset definitivt den 22, så "hem" blir Sättraby, tur att det finns så goa, underbara människor som Anette och Micke, för dom låter oss krascha rakt in i deras julfirande och bo där tills vi åker, förlåt jag menar flyttar till delhi den 29... 

....Countdown, 19 days to go....

Nu har vi varit på intensiv-kurs om interkulturella möte med inriktning på Indien !
2 intensiva och oerhört intressanta dagar som handlat om utlandstjänst, kulturomställning, att bo och arbeta i Indien, interkulturell effektivitet och hemkomst (eller hemsk-konst, som det tydligen i värsta fall kan bli..)
Fantastiska föreläsare, massa roliga och dråpliga exempel på hur det kan bli, inte borde bli men blir i alla fall och en himla massa tips och råd..
Vi känner oss fullmatade och har fått svar på många frågor men samtidigt har ungefär 1000 nya frågor och funderingar dykt upp.
Fast vi tycker båda att det här blir ett fantastiskt äventyr och är övertygade om att allt konstigt och knasigt som vi kommer råka ut för kommer att lösa sig !

Jag har varit på sista pastej-tjej träffen på några år, mycket babbel och skratt, som vanligt, ute i Sättraby !
Temat var såklart julbord inklusive julklapp, jag inhöstade ett vackert paket innehållande fin olivolja, känner mig mycket nöjd !

I kväll blir det färsk pasta med Kvibille ädelostsås samt ett och annat glas vin, mums !
Morgondagen bjuder på några vändor ner i källaren samt en eller annan släng-runda till Görla, där är vi numera välkända, vi har varit där varendaste helg med ett antal sopsäckar senaste lördagarna...
Ann-Louise och Hasse kommer till oss vid 15-tiden i morgon, då blir det först lite bubbel (och babbel !) och sen tar vi bussen till storsta´n för att avnjuta ett skaldjurs julbord på Naglos; ostron, hummer, kingcrab, löjrom mm och "kanske" något lite glas bubbel och vitt vin till det..
På söndag är vi trötta.........men glada och mycket nöjda !

Nu är det bara 19 dagar kvar innan vi far, hur ska vi hinna allt ? Jo, det kommer vi att göra, något stressade på slutet men det får man ta !
Ha en fantastisk helg, det kommer vi att ha !/ Titti

...hejdå Kitty-katten, gosfia...

Oj vad fort det gick, hann nästan inte med !
Tänkte att katterna måste ju få en rimlig chans att slippa undan veterinärbesök, spruta och en för tidig färd till katthimlen, satte in en annons i Norrtelje Tidning..

Trodde nog inte att någon skulle ringa för vem vill ha gamla katter ? Ska man skaffa katt så vill man väl ha en kattunge, så tänkte jag, men det ringde en personlig assistent till en rullstolsburen kvinna, Maria, och hon ville ha just en äldre , kelig katt och då passar ju Kitty perfekt !

I går kväll stoppade vi in Kitty i kattburen, det tyckte hon inte om kan jag tala om; visade det genom att börja jama och krafsa i buren.. Vi åkte iväg till Maria, släppte ut Kitty som började spankulera omkring och nosa in sig..
Det hela slutade med att vi åkte hem med en tom kattbur...
Hon kommer få det jättebra (om hon bara uppför sig som den kelsjuka, gosiga äldre kattmadam hon är och inte får något tok-ryck..)
Dom hade laddat med mat, vatten och kattlåda ! Hon kommer dessutom att bjudas på "mjuk"mat och inte bara torrfoder, som är det enda vi tråkmånsar har tillhandahållit i alla år, så det blir lyxliv för henne..

Marias personliga assistent kommer i eftermiddag och spanar in Hugo, hon vill nämligen också ha en vuxen katt, kan det bli bättre ? Nu håller vi tummarna för att Hugo uppför sig keligt och trevligt, så att även han får ett nytt hem !
Mjau/ Titti

Hello world !

Jahapp nu så har jag fått möjligheten att plita ner några rader.

Igår målades sängar så att Åkersberga kan hyras ut
och idag har ännu en ledig dag med packning passerat, samt källaren som fick sig en dust.
(kommer bli ett par vändor till Görla ASAP med pryttlar.)
Man kan ju undra om man nånsin kommer att öppna de kartonger som förrådställs ?

Vi har ju äntligen sålt huset på riktigt , äntligen kommit överrens om en köpeskilling etc.. Så nu känns det rätt skönt att vi kan släppa huset bakom oss. Blev inte helt enligt önskemål men troligtvis bra ändå i slutändan.

Denna vecka så skall biljetter bokas och sprutor tas , kulturkurs genomgås, NAGLOS julbord + en hel del möten som vanligt.

Nu är nedräkningen snabbare på nåt sätt. Hur ska vi hinna med allt ? jaja det som inte löser sig på en gång kommer det nog att gå aldeles utmärkt att fixa till slut.

Ha en bra dag i världen

Micke