...trötta men packat ändå..

Idag har vi börjat stora packningen, det är kläder, skor, kokböcker, köksattiraljer, några dukar, filtar, kuddar, tavlor,musik, filmer mm mm. Alltihop hämtas på onsdag och ska skeppas till Indien ! Ungefär 8 veckor tar det för sakerna att färdas sjövägen till vårt nya hem i New Delhi, kommer kännas som rena julafton när vi packar upp om ungefär 2 månader..
Har fått ihop ytterligare en stor sopsäck med gamla kläder och annat som vi rensat ut, jätteskönt faktiskt !
I går var vi till Görla återvinningssation och slängde 6 stora säckar och, som sagt, fler lär det bli !
Var till Annika och Mattis på middag i går också, startade kl 17 med glögg, pepparkakor och goda ostar. Till middag skulle det blivit rådjurssadel men eftersom Mattis plockat fram ett rökt lammben ur frysen och upptäckte det först när det tinat och det inte stämde riktigt så blev det plan B, viltskavsgryta med trattkantareller, potatistrianglar och smarrig sallad; inte var vi ledsna för det för det var verkligen supergott. Ett och annat glas rödvin blev det också, först en flaska Amarone och när de ljuvliga dropparna var slut så åkte boxen med rödtjut fram.... och hux-flux var klockan 04.30 (hur i allsindar gick det till??)
Vi pratde och babblade för glatta livet, vilket inte är ett dugg svårt med så himla trevliga människor !
Fast vi varit ordentligt trötta i dag har vi ändå orkat packa ett par timmar men nu är det bara söndagsfrid som gäller ! Micke håller på att fixa middag; tortellini i ugn; Mmmmm vad gott !
Söndagsfrid på er alla/ TittioMicke

SMS-inlägg

img_0170 (MMS)

Idag har vi packat kläder och dom personliga saker som ska skeppas till vårt nya hem i Delhi; tavlor, kokböcker, bästa köksattiraljerna, filmer, musik och andra saker som vi tycker mycket om, och som ska skapa Sahlberg-känsla... Hela köksbordet är fullt plus 5 kartonger !


SMS-inlägg

img_0171 (MMS)


...trassel, men det löser sig nog...

Jaha, då var besiktningen av huset klar, otroligt omständig farbror ( vill skriva #&#/&/ gubbe, men min uppfostran förbjuder mig det..) Målade upp skräckscenarion, pratade om andra besiktningar där han upptäckt stora fel o brister och hur vansinnigt mycket det kostade att åtgärda, klagade på att han tyckte vår dusch var liten och att han "skulle bli galen varje gång och slå i axlarna varje gång han skulle duscha"..kändes varken relevant eller ok med den kommentaren om man säger så !
Dessvärre hittade han en fuktskada under diskbänken, då gick han i gång och började prata om hus byggda i slutet av 50-talet och att, teoretiskt sett, kan hela bottenplattan vara fukt- och mögelangripen... till slut var jag tvingnen att säga att " det känns just nu som att det är lika bra om hela Klippgatan jämnades med marken.."
"Jag säger inte ATT det är så, jag säger bara att det KAN vara så..." svarade han då.
Tack för den...not !
Vidare rekommenderade han att man skulle borra upp hål ( ca 10 cm i diameter ! ) på flera ställen i golvet för att kolla bottenplattan.
Igår var det en annan kille här, fukttekniker, och borrade 1 hål under trappan och ett litet under en tröskel och se där var det snustorrt, tack o ch lov !
Suck, pust och stön....
Nu är vårt försäkringsbolag inkopplat, kommer en skadereglerare på måndag och sen skall det åtgärdas, undrar hur det kommer bli ?
Känns som om det kan bli några restaurangmiddagar framöver :)
Fortsättning följer, spännande, men man hade gärna sluppit den spänningen om man säger så..

Ha det mysigt i snöyran, för det ÄR mysigt ! / Titti
Ha det gott i snöyran, det är mysigt ! / Titti

...ståplats vid köksön...

Japp, så är det, nu är det ståplats vid köksön som gäller !
C har precis hämtat barstolarna och rottingstolarna dessutom, dom skall pryda deras sommarstuga utanför Grisslehamn, vi får väl köpa nya när vi kommer hem till Sverige igen !
Utemöblerna är också sålda och gasolgrillen likaså...
Känns faktiskt skönt att göra sig av med saker, lite feng shui över det hela, renande för själen..
Fast barstolarna var lite av favoriter faktiskt, det måste jag säga !
I dag har jag skurat och inspekterat under diskbänk, kyl/frys, disk- och tvättmaskin inför besiktningen i morgon,
känner mig lite nervös fast vi inte haft några som helst problem, konstigt !
Men det är väl ungefär som när det kommer biljettkontrollanter eller man blir stoppad i rutinkontroll av polisen, fast man inte har något att dölja blir man nervös... (har visserligen aldrig blivit stoppad av polisen, kan bero på att jag kör så himla sällan..)
Har skypat med Micke, det gick ganska bra, lite hackigt ljud så efter en stund la vi på och ringde via mobiltelefonen istället. Kändes lite konstigt att inte ha en lur i handen utan hörploppar i öronen, men det är coolt  (och gratis !)
Nu är kvällen kommen, snart är det Svenska Hollywoddfruar på TV, tramsigt program men jag gillar det hur som helst !
Ha det superbra ! /Titti

..åh vad mycket prylar..

Micke har åkt till Indien, blir borta 1 vecka, massa möten och annat jobb. Var uppe 06.45, på en ledig lördag !!, för att säga hejdå..sen gick jag och lade mig igen, läste, somnade och sov till 09.40. mycket skönt måste jag säga. Jobbade ju natten till fredagen och då "behöver" man sovmorgon dygnet efter !
Tråkigt att M åkt dock, även om jag haft en lugn och skön dag i dag. packat skor, sjalar och lite annat i flyttkartong märkt "shipping", den ska ju då gå med båtfrakt och hämtas den 1 december. Båtfrakt beräknas ta ungefär 8 veckor så dom skorna ser jag tidigast i slutet av januari.. Men, smart som man är, jag har inte skickat alla skor, några är sparade och får följa med i resväskan direkt, bra va ! Har dessutom rensat bort och slängt: gamla halsdukar som är stickiga (varför, varför sparar man på sånt ?) kastat en himla massa gamla läppglans, krämer, ögoskuggor, gamla slitna handdukar (fula, dassiga)..En full sopsäck blev det..
I morgon skall jag ta nya tag, nya sopsäckar och nya flyttkartonger skall fyllas, gäller att inte göra fel ha, ha ! 
Nu ikväll skall jag ha myskväll med mig själv, tippar på att TV:n kommer göra mig sällskap :)
Ha det fantastiskt !/ Titti

lite sorgligt är det allt...

Har precis sagt hejdå till äldsta dottern, vi kommer inte ses på minst ett halvår, hon skall till Sälen för att "säsonga" och vi ska ju, som bekant, till Indien...
Hade bestämt mig för att absolut inte gråta när vi sa hejdå utan vara samlad och lugn och med ett leende på läpparna säga "Älskar dig, vi rings, facebookar, skypar och smsar och så ses vi till sommaren..."
Tror man att det gick bra då ? Nej, just det, det är som att vrida på en kran med direktaccess till tårkanalerna..
Nu är vi lite samma skrot och korn så en liten tårfylld stund blev det i hallen...
Vi kommer att ha det fantastiskt och så även Hanna-loppan men det är ju sånt avstånd.....<3<3<3
Filifjonkan-Fanny <3<3<3 kommer hem till jul så henne får vi njuta av då, innan det är dags för ännu ett "Älskar dig, vi rings, facebookar, skypar och smsar och så ses vi till sommaren.." . Då vrids kranen igen kan jag redan nu lova...C´est la vie..
Ciao/ Tittilipsill 


tjingeling !

Oj vad spännande, en alldeles egen blogg !
Spännande, pirrigt och förhoppningsvis alldeles..underbart !

Vem är då Titti ?
En göteborgska i förskingringen sedan många år. Gift med världens bästa Micke, tillsammans har vi 2 fantastiska tjejer som är 21 respektive 19 år.  
Jobbar som sjuksköterska på världens bästa akutmottagning, har gjort det i snart 11 år. På dessa 11 år har jag känt glädje och stolthet varenda gång jag har gått till jobbet, stortrivs helt enkelt !
Tycker om att resa, äta god mat, dricka gott, läsa, måla, greja i trädgården, vara ute i skärgården, diskutera... plus tusen saker till som jag är road av..
Det mest spännande i vårt liv just nu är....
Vår förestående flytt till Indien !!
Har fortfarande inte riktigt hunnit fatta att det är sant, att det är på riktigt !
Det hela bestämdes de 23 september d v s för knappt 2 månader sedan, vi la i högsta växeln med en gång..
Huset är sålt, jag har, tyvärr, sagt upp mig från mitt underbara jobb (fick inte tjänstledigt tråkigt nog), vårt bohag ska magasineras, skeppas och flygfraktas till vårt nya hem i Indien och det småbrinner i knutarna för vi drar strax innan nyår.
Tusen och åter tusen saker som ska in i logistikschemat; vaccinationer, försäkringar, biljetter, packning mm mm

Tanken med bloggen är att den skall fungera som en slags reseberättelse/dagbok över vårt livs äventyr, ett sätt att hålla kontakt med släkt och vänner och även som en ventil för oss där man kan skriva av sig om allt roligt, knasigt, frustrerande, konstigt och vardagligt som händer...
To be continued.../ Titti


testar

test