...jul i "Bullerbyn"...

Sitter i Sjödahls härligt stora lantkök i Sättraby, det är juldagen i dag, vi är nu 9 pers i hushållet, i går var vi 16 stycken..
En magisk julafton; minus 10, gnistrande snö, det fantastiska hus fullt med glada människor, god mat och lite "Kallejanka" kl 15, precis som det ska vara !Ringde Hanna-loppan och pratade en stund, hon saknades, men hon hade det jättebra !
Nettan följde sitt körschema till punkt och pricka, därför var det absolut inget som fattades på julbordet, vi föll i matkoma allihop, men efter lite kaffe och softande var det dax för julklappsutdelning; med hjälp av en tärning, 16 x 2 julklappar i en hög på matsalsbordet och ett stoppur satte julklappsjakten i gång !
Efter lite hets, mycket skratt och en dubbeltrisslott som bytte potentiell ägare nittio-arton gånger  var alla nöjda och glada (eller?) för på julafton är man nöjd och glad, i alla fall i Sättraby !

Vi flyttade ut från Klippgatan den 22, kl 8 på morgonen var flyttkillarna beredda att utan pardon och sentimentalitet packa ihop alla våra ägodelar.. Jag jobbade mellan 9-13, grinade säkert 5 gånger i och med alla hejdå till alla på jobbet i olika omgångar...Gick på stan med Micke på eftermiddagen, handlade födelsedagspresent och julklappar till Thea och Loke..
Fancy-Fanny mötte upp oss på H&M, blond och kortklippt !! Så himla fin ! Ville gråta en skvätt i rena glädjen att se henne...men gjorde såklart inte det, inte inne på H&M...okej en lite tår kanske det kom. Har upptäckt att jag som normalt är en riktig lip-sill är just i dessa dagar en lip-val..helt okontrollerbart på både gott och ont..

I dag är det absolut sista arbetspasset på världens bästa akutmottagning, det betyder att man skippar mascaran och laddar fickan , inte med stetoskop och Alvedon utan med pappersnäsdukar...

Nu är det bara 4 dagar kvar innan vi flyger iväg till India-land, skall hinna en sväng till Klippgatan och packa det som råkade stå kvar i skåpet på uteplatsen, flytta tjejernas kartonger till Annika o Mattis, träffa Mickes släkt, ta sista sprutan, fika med Fanny, Erik och Lisa, montera skrivbord i lägenheten i Åkersberga, skriva sista papprena på banken, öppna för städfirman inför flyttstädningen  mm mm

Kommer behöva både massage och några glas champagne på Shangri-La i Delhi för att pusta ut efter dessa sista veckor av hysteri....Allt känns helt fantastiskt, lite jobbigt med alla "hejdån" man måste genomföra; att vinka av Fanny den 28 när hon åker hem till sitt Gbg kommer kännas helt fruktansvärt sorgligt (fast det är väl tur det så att man inte är nollställd inför det faktum att man inte kommer ses på 6 månader..)
Av-vinkningen av Hanna var ju inte lätt precis, så jag vet vad som väntar...
God Jul och ett fantastiskt nytt år till alla/ Titti

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback