...Indiskt bröllop; 4 dagar med full fart framåt :-)...

Hej alla goa !
Mår nu helt bra !
Är lite tröttare än vanligt bara, men det ska väl ordna till sig det också. Man blir ju snabbt trött i detta landet, fortfarande, för det är så mycket intryck heeela tiden, så nu är man trött-trött...

Vi är mitt uppe i bröllopsfirande. Varun på Mickes jobb håller på och gifter sig, hela långa helgen !
Och vi har fått förmånen att vara med, alla 4 kvällarna !
Det är helt fantastiskt!

I frdeags var det dancing-and-singing-night på ett av Delhis finaste hotell; Sheraton Moria.
Hela stora bankettsalen var fylld till bristningsgränsen med otroligt vackert klädda människor; de flesta kvinnorna i sarees eller andra bling-bling behängda indiska festkläder och männen i sina bling-bling kurtas eller Indo-Westen.
Det var hur många dansuptträdanden som helst till härligt rytmisk indisk musik. Servitörer gick runt hela tiden med brickor med finger food, baren var fri och alla glada !
Det blev dans till långt in på natten....

Igår var jag uppe med tuppen (nåja, klev upp kl 8, men om det är en morgontrött tupp så gillas det också..) och for iväg till Svenska ambassaden där vi på Svenska skolan hade temadag för alla elever.
Handlade om svenska traditioner; jag hade hand om påskstationen; berättade om både våra hedniska och kristna inslag i vårt påskfirende . sen blev det påskkortspyssel med klister, glitter och äggritande i alla dess former.
Micke kom och hämtade mig och så for vi till South Extension för att, i sista stund, köpa en indisk långkavaj med tillhörande byxor till Mr Spirit, det ska han ha på sig i kväll när självaste vigselceremonin är..

Efter det for vi hem och la oss på sängen i en hel kvart...för sen var det dax att dressa om till indiska finkläder, igen, och fara hem till Varuns föräldrar som höll i lördagkvällens begivenheter; mehendi night.
Det betyder inhyrda henna målerskor som dekorerar oss kvinnfolk på händernas in- och utsidor. Dom sitter med små foliestrutar och spruttlar ut hennan vackra, intrikata mönster.
Olika på oss alla.
Ett riktigt hantverk vill jag lova. Det tar en timme innan det hela har stelnat så under en timmes tid fick Micke sköta om mitt mat- och dryckesintag...
Kort på detta kommer i nästa inlägg; har lagt upp några bilder på facebook, kika där så får ni se :-) !
En supertrevlig och festfylld men ganska lugn kväll. det kom inhyrda trumkillar och dundrade loss i härliga rytmer. I vardagsrummet satt en indisk kvinna på golvet med en annan trumkille bredvid och sjöng smäktande bröllopssånger på omväxlande punjabi och hindi. I alla soffor satt gammelfastrar och ingifta äldre släktingar i praktfulla sarees och sjöng med; man ville nypa sig i armen flera gånger för att kunna fatta att man faktiskt är här på riktigt och får uppleva detta. Känns som om man är med i en film; färger, danser, trummor, glitter, ljusslingor över hela huset och blomsterblad i vackra dekorationer längs alla trädgårdsgångar; helt otroligt !

Nu är klockan 12 på söndag dag, snart dax för nästa del i bröllopet. som är självaste vigselakten. Vi ska vara hos Varuns föräldrar kl 15.30 för då skall männen draperas i turbaner och så är giftermålet halv sju ikväll.
Vi svenska ladies ska vara på håruppsättning och saree-drapering om en och en halv timme, så nu är det snabbt in i duschen och sen blir det en låååång eftermiddag-kväll-natt...
Idag tar jag med riktiga kameran dessutom så att det kan bli bildbevis på det hela.
vi hörs snart igen, ha en skön och härlig söndag !
Ja, just det, det är ju inte slut på det hela; i morgon är det ännu en mottagning, med indiska finkläder och alla bangles i matchande färger som skall pryda underarmarna ovanför våra hennaprydda händer :-) !
Mer om det sen, kram !/Titti

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback