...säkert, säkert, eller osäkert...

                                        
Vår lilla namnskylt som monterades ihop och inhandlades på "Blue Pottery" i Jaipur, Rahjastan......

Skylten sitter utanför vår lägenhetsdörr här i Westend, New Delhi, Indien, Världen, Universum....

För några veckor sedan fick vi dörröga insatt, har väl skrivit om det förut; att vi mätte vilken höjd det skulle monteras på efter Rozie´s längd vilket innebär att jag får knäa och Micke utföra ett smärre akrobatiskt konsttrick..

Nu har vi även en säkerhetskedja på insidan (naturligtvis, är ju ingen mening att ha den på utsidan..) av dörren, plus att det ständigt, dygnet runt finns 2 vakter utanför huset, en "guard" och en "gunman" med stor elefantbössa hängandes över axeln !
När man tänker på det så känns det som om det är livsfarligt att bo i detta land, men så kan/orkar man ju inte gå omkring och tänka. Gäller bara att vara medveten om att det bor extremt många människor här och att fattigdomen syns överallt,  då man nästan förstå att det görs inbrott sförsök hos "rika" människor..

I vilket fall som helst; härom morgonen hade jag vinkat av Micke och hängt på kedjan igen och låst dörren efter honom, så gör jag inte varje morgon men så blev det denna dagen..
Tussade omkring hemma, klockan närmade sig 10, hörde hur vår maid Rozie satte nyckeln i dörren och hann precis tänka: "fasen, kedjan sitter i.." och då öppnas dörren och hon kliver in !!
Hur i all världen gick det till ? undrade jag, då ler hon, kliver ut genom dörren igen, ber mig haka fast kedjan och visar att dörröppningen blir så stor även med på hakad kedja, att hon utan problem kan sticka in handen i öppningen haka loss kedjan !!!
Så mycket för den säkerheten !! Är väl typiskt det som kallas falsk sådan, eller ?
Hur löste vi det problemet då, inte genom att byta kedja i alla fall, inte nödvändigt när man kan slå en knut på den...

Bra och okomplicerad lösning på problemet :) (typisk Indisk lösning!)
I morgon blir det "coffee morning" med svenska medföljande maffian, var på det förra torsdagen också, hon som höll i det då bjöd på hembakt bröd med Sverige-känsla, leverpastej (insmugglad !) och "Fiffis rutor", även kallad "Kärleksmums", kan tala om att det var sååå himla gott !
Undra vad det blir i morgon, längtar redan,, det vattnas i munnen...
Mer om godsakerna en annan gång/ Titti

Kommentarer
Postat av: Agneta

Ofta kan det enkla vara det bästa så jag hoppas att kedjan fungerar nu. Nu är det lite lugnare här Endines operation gick bra men vilken operation! Tack för tipset till kryckorna.

Solen skiner och det blåser bra så lite snö försvinner varje dag men vi har fortfarande STORA drivor vid sidan om vägarna och vi längtar efter "riktig" värme och inte bara "fönstervärme".



Kramar

Postat av: Hasse Fröman

Mors!



har just nu denna lördagsmorgon tagit del av det senaste på er blogg. Låter fortfarande som ett äventyr om än uppblandat med lite vardagskänsla.



Är ni aldrig på Skype så man kan snacka live?



Ha det gott!



Hasse

2011-03-12 @ 09:13:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback