...härlig Holi-helg...

Söndag kväll här i India-land...
Hela dagen har varit en mysdag; först sovmorgon efter gårdagens brännbollsturnering, 5 vuxna dvs över 20 :) mot 6 ungdomar i drygt 30 graders värme i Nehru Park.
Man skulle ju kunnat tro att de unga vann med tanke på kondition, brännbollsvana, ålder mm men icke sa Nicke för "we are all the winners, we are all the best.." Still going strong tydligen !
Ett cricketslagträ fick fungera som brännbollsrack men det funkade ju bra för oss i mogen ålder det också.. Cricketslagträn är tuuuunga kan jag tala om och värmen var inte nådig, hjärtflimret var inte långt borta..
Men är det tävling så: all in !
Efteråt var det grilltajm (igen !) på Fam Sj..´s takterass, so nice !
Nåväl efter sovmorgonen idag åkte vi till Hyatt för sol, stol, pool och gymträning, sen ännu mer vilning i soffan, såg filmen "It ´s complicated" och grinade i stora lass (som vanligt..).

Denna helgen har man firat Holi här i Indien, till minne av en demonkung som krävde att alla skulle dyrka honom i stället för guden Vishnu, hans son ville dock inte gå med på detta så kungen sa till sin syster som hette Holika och som inte kunde förgås av eld att ta sonen och sätta sig i elden med honom för att sonen skulle dö...fast det visade sig att systern bara var okänslig för eld om hon klev in ensam i elden och eftersom  brorsonen var med henne så brann hon upp men se det gjorde inte pojken...firas alltså till minne av systern Holika..
Brasan tänder man på lördagen, lite som Valborg; ut med det gamla och välkommen våren och det nya fräscha.

På söndagen köper man färgpulver i olika starka nyanser, blandar det med vatten och sen får man springa omkring på gator och torg och kasta vattenballonger eller skjuta färgladdad vattenpistol på precis vem man vill tom på poliser ! Alla sociala regler är upphävda denna dag !
Hade tyvärr inte kameran med med när vi åkte till poolen men massor av folk med färgblaffor på både kläder och  kroppen överallt utomhus; vuxna, barn, ungdomar..Det är dock bara hinduer som firar Holi.
Vår chaufför är kristen och dessutom ledig idag men "Affina" som är hindu (Fam Sj..´s chaufför som jobbade i dag och som vi fick skjuts av) hade "vit" helt färgbombad skjorta och illgröna fläckar i ansiktet... han hade hunnit leka Holi innan söndagsjobbet började..
Happy Holi till alla, nästa år kör vi "all in" på färgtemat :) !/ Titti

Kommentarer
Postat av: jag

bara en liten test, verkar som om det inte funkar att skicka en kommentar...

2011-03-24 @ 04:13:13
URL: http://tittiomicke.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback