...måndag morgon...

Jaha, nu är det väl liksom vardagen som börjar..
Micke har åkt till jobbet, visserligen kl 9.30 och det får väl betraktas om lite lyxmåndag men ändå, och Ted åkte med för att bli avsläppt på Kinesiska ambassaden; han ska försöka få visum dit så att han kan åka och hälsa på sin bror Christian.
Det var stört omöjligt att få Kina-visum från Vietnam därför tog sig Ted hit före Kinabesöket i stället för att komma hit som en avslutning på sin halvårslånga Asien-resa.
Håller tummarna för honom.

IronMaiden är i gång för fullt och sopar, hänge tvätt och städar badrum, ofattbar lyx att det kommer hem en människa till vårt hem och gör allt det där...
Å andra sidan bor vi i halvöken-område så det dammar hela tiden, golven blir täckta av ett fint lager damm= sand så det behövs faktiskt sopas i princip varje dag.
I morgon ska vi testa Rozie´s kulinariska färdigheter; hon skall laga "butter chicken" med chapatibröd, spännande.
New Delhi är en av världens mest förorenade städer, låter ju nyttigt och bra...not !
Man märker det för man blir dammig i halsen och hostar, hur ska detta bli; vi har ju bara varit här i 3 veckor och har redan lite rethosta..
En flaska vatten är alltid med så att man kan ta en slurk när det blir sandtorrt i halsen.

Jag beställde  hemkörning häromdagen, av flaskvatten från affären "Superstore", som ligger vid ett litet torg i närheten med café, Domino´s pizza (fri hemkörning !), bank, bankomater; flera stycken, dom finns överallt ! Namnet "Superstore" syftar inte direkt på storleken eftersom det i princip är ett hål i väggen, inte många kvadratmeter butiksyta där inte, utan mer på att dom anser sig vara just en superbra affär. I vilket fall som helst så beställde jag hem flaskvatten, frågade hur många flaskor det var per kartong "12" blev svaret. bra tänkte jag , jag beställer 3 kartonger så har vi 36 halvlitersflaskor med vatten hemma....
Vi strosade hemåt och efter en stund ringde det på dörren och kartongerna kom, mycket riktigt var det 3 kartonger men varje kartong innehöll 31 flaskor.... Men 93 flaskor vatten fyller ju upp skafferiet rätt bra, så ser det inte så tomt ut..

Nu i helgen har vi tagit det lugnt, var till ett mall (=inomhusköpcentrum) där Ted och Micke shoppade loss på jeans, tröjor, skjortor och skor..Själv inhandlade jag 2 par ballerina-skor; ett par svarta och ett par riktigt bling-blingiga; strass och färgade stenar i stora lass, me like !
På kvällen var vi och ett annat blivande Indien-par (fr SAAB) hem till Joanna och Tomas på middag, det var ett reportage på TV om SAAB´s Gripen plan som vi tittade på; den journalisten är den första civila som fått flyga med. Bra program !
Middagen var supergod och sällskapet ypperligt trevligt ! Var inte hemma förrän 02.30 därför att David, som blir medföljande till SAAB-Anna skulle flyga hem mitt i natten och chauffören skulle först skjutsa honom till flyget och sen hämta upp oss och köra oss hem...Stackars David missade incheckningen med kanske 5 minuter, fast han var där i god tid...så för honom blev det ett dygn till i Indien, därav den något sena hemkomsten..

I går, söndag, var vi ute och strosade i vårt område som ju heter West End, det gränsar till Shanti Niketan och Anand Niketan och alltihop ligger i Moti Bagh stadsdelen av Delhi. Finns ytterligare ett torg på kanske 10 minuters gångavstånd, lite större än "lilla torget", finns fisk- och kycklingaffär, massor med hål-i-väggen affärer som säljer torrvaror, parfymerier, skräddare, kemtvätt, "plastbytte"-affärer, grönsaksaffärer mm...När jag skriver affär så menar jag kanske 4-6 kvadratmeter stora just "hål-i-väggen" liknande små affärsrörelser. Verkar finnas många egenföretagare i detta landet, Indiens policy är ju också att varje människa har rätt till att försörja sig.

I dag, när Ted kommit hem från ambassaden, tänkte jag "tvinga" med honom till Gurgaon där vi ska kolla på gardintyger till alla våra fönster i alla våra rum. Man åker tydligen dit och bestämmer tyger, sen kommer dom hem och mäter och sen levereras det färdigsytt och en liten monteringsmänniska kommer hem och så vips så har man gardiner... vips kan säkert betyda några veckor, långa "vips" här i bland..
Eller så går det på några dagar, man vet aldrig i India-land :) / Titti

Kommentarer
Postat av: Agneta

Älskar att läsa om era bravader i ert nya land. Det är en helt annan värld en den ni har här hemma kan jag förstå. En massa folk som gör allt jobb till er utom shoppingen verkar det som eller? Vad spännande det ska bli och läsa om hur "vardagen" kommer fungera för er nu.

Kram Faster

2011-01-19 @ 10:23:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback