...film som film...

I går kväll skulle vi gå på bio, åkte ut till DLF Promenade (shopping-mall), Micke gick till biljettluckan och frågade om någon film började vid 7-tiden. Killen i kassan pekade på planschen med "The Tourist" så den köpte vi biljetter till.
Innan bion gick vi till TGIF och käkade middag, Ted och jag valde pasta och Micke beställde tenderloin gjord på buffelkött, smakade bra och inte så olikt vanligt nötkött enligt Mickes mening.

Bion ligger högst upp i shoppingcentret och man måste igenom säkerhetskontroll innan med genomsökning av väska och metalldetektor utanpå kläderna, dom konfiskerade mitt tuggummipaket och tändare som lades i ett fack och kunde återfås mot beskrivning efter filmen..
Vi skulle till salong 5, där hängde det en plansch som visade en helt annan film; "Green hornet", helt okej tyckte vi, den är säkert bra..
Upp med biljetterna ur väskan och då ser jag att det står "Turning 30" på dom...???
Lite lätt förvirrade sjunker vi ner på våra platser; stora pösiga fåtöljer som man kan vinkla bakåt, bara det !
Bara det inte är en sån där `chick lit`säger Ted, som önskade sig lite action, och i samma ögonblick påstår både Ted och Micke att dom ser en råtta som springer förbi inne i salongen och försvinner ner mellan bänkraderna framför, varpå jag sträcker ut benen så att fötterna inte nuddar golvet och undrar efter 10 sekunder hur jag ska orka sitta så i 2,5 timme...

Oj vad vi skrattade när filmen började, inledningen var tecknad med 3 våpiga brudar i svandunstofflor som  sminkar sig, fnissar, klunkar ur vinglas, dinglar med fossingarna över badkarskanten dvs mkt typisk "chick lit"-film..Ted såg lite förtvivlad ut, men man har ju blivit van vid att saker och ting kan bli lite hur som helst så det är bara att skratta åt eländet och hänga med..

Filmen var på hindi  dessutom, med enstaka engelska meningar inkastade lite här och där...Inte helt dålig faktiskt, lite allvarlig underton om en indisk kvinna fylld av ångest inför 30-årsdagen; ogift och barnlös, bra jobb på reklambyrå där männen tog all cred för hennes braiga ideér...Killen hon är tillsammans med beslutar sig plötsligt för att gifta sig med en annan, som är rik och där det gagnar hans familj bättre; arrangerat äktenskap i stället för "love marriage"....ja, ni förstår; massa strul, gråt, dråpliga situationer, väninnor som ställer upp i vått och torrt och så naturligtvis happy ending med en annan kille osv, osv..
Råttan såg vi inte röken av men det kan ju ha att göra med att det var mörkt i salongen, men i alla fall inget som sprang över fötterna på en...
Ganska bra när det virrar till sig, för då hamnar man utanför sin ordinarie genre vad gäller t ex film och ser sånt man inte skulle valt av sig självt (gäller att se saker och ting positivt..)

I dag blir det en liten tur till lilla lokala marknaden, "moti bagh market", med alla dess små hål-i-väggen affärer, ska köpa glödlampor till nya fina rispapperslampan från "Fab India", här i detta landet finns det två sorters dels dom vanliga som man skruvar i och en annan sort som trycks fast, jag handlade såklart fel sort i går så i dag blir det till att handla nya av rätt sort, så att vi får lite mysbelysning i matsalen och inte bara spotlightsen från taket !
 
Vårt matbord med stolar samt soffbord och sidebord till vardagsrummet skulle kommit i förrgår men se det gjorde det inte, kommer om lördag är det nya budet, sen är det i princip bara soffan vi väntar på...och vår underbara Darlington-fåtölj från Sverige ( och all det andra som just nu är i skeppningscontainer någonstans..)
I kväll blir det middag i Casa Sahlberg, Micke ska tillaga supergod kyckling i kinsisk tappning; strimlad och stekt i chili och honung, ris och wokade grönsaker till det ! Vi blir 8 personer så det blir nog både livat, gott och glatt !
Ha en fantastisk dag, det ska jag ! <3/ Titti

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback