...first we take Singapore...

Åh, vad vi haft det underbart !!!
Måndag och vi är tillbaks i Delhi, i alla fall jag, Micke är i Bangalore; åkte i morse och kommer tillbaks på onsdag.
Startade med flygning till Singapore och det är en stad (och ett land) med ordning och reda måste jag säga, allt är tipp-topp modernt, välorganiserat, välskyltat, rent, prydligt, tyst (inga biltutor !!) och kändes ganska tillrättalagt; vilket först var som balsam för själen jämfört med Delhi ;-) !
Grundat 1819 som en brittisk handelsplats,av Sir Stamford Raffles. Namnet Singapore är sanskrit och betyder Singa=lejon och Pura= stad, det var en kung Sang Nila Utarma, från Sumatra som tyckte han såg ett lejon i hamnen i den lilla staden Temasek (som det hette innan) på 1500-talet någongång.., därav singapore. Självständigt 9 augusti 1965.

Inget skräp, inget stök&bök utan bara väldigt , ja vad ska man välja för ord, väldigt genomtänkt; nästan inte på riktigt...
Något som kändes på riktigt var Doktorsfiskarna som nafsade på våra fötter och händer, killades riktigt ordentligt så efter 15 minuter under fniss och skratt var fossingarna som nya och redo för promenerande..

Detta hade vi bara läst om tidigare så när tillfälle bjöds var vi ju bara tvungna att pröva; en riktig humör-höjar behandling :-) !
Varmt var det i Singapore, kanske 30-35 grader och sådär fukt-klibbigt och oskönt som det blir när luftfuktigheten är ungefär 200 %...
Vandrade omkring i China-town, också där lugnt och organiserat, nästan lite tråkigt faktiskt; man förväntar sig att folk ska ropa till en hela tiden ; kom-o-köp-mycket-billigt- special-price-for-you-my-friend...men, nej.

Enda ställena där det var lite liv i luckan var på matmarknaderna; food-market, som ett torg omgivet av smårestauranger och möblerat med massa bord och stolar, man beställde sin mat och slog sig ner var som helst, jag ville gärna gå ett varv och kolla in menyerna men där var det stört omöjligt att få tänka en halv tanke ifred ens en gång; alla servitörer pockade på ens uppmärksamhet...
Man blev i princip nerföst vid ett bord och vips hade man en meny i handen; nåja, alla serverade ju ungefär samma sak, för vår del blev det strimlad biff med pepparsås och något thai-aktigt och så varsin kall Tiger-öl; svalkade gott!
Beställde också in ett glas sockerrörs juice, det säljs från små ambulerande gatu-stånd här i Delhi, men min hygieniska gen har hittills hindrat mig från att prova, hur som helst; nu har jag provat och det var inte speciellt gott så nu behöver jag inte längta efter det mer; skönt !
Marina Bay Sands var vi ju tvungna att besöka, bokade bord högst upp på Ku De Tá som är bar/restaurang/nattklubb på 57 våningen; i skeppet som arkitekten parkerat tvärsöver de tre skyskraporna..

Hissen upp gick ruggigt snabbt, man hann knappt blinka så var man på 57:e, det blev drink i baren, god middag och lite häng i nattklubben (bland det vackra, unga klientelet..)

Coola bar-killen !

Singapore by night från 57:e våningen..
Lördagen inledde vi med en taxifärd till Mount Faber där vi äntrade linbanan; cable car,
 
(Micke njöt medans fru Sahlberg var något mer sammanbiten; but a woman´s got to do what a woman got´s to do..)
som gungade oss över till Sentosa Island som är en sorts disneyvärld med allsköns attraktioner; indoor skydiving, sedgeway, adventurepark, rodelåkning;

Var väl sådär måttligt kul enligt Mickes betyg, but a man´s got to do what a man´s got to do...
Fanns stränder också och låtsasblommor...


Efter detta "fantastiska" utflyktsmål och en "härlig" linbanetur tillbaks var det dags att bege sig till...
Long Bar på Raffles Hotel för att utföra det som Singapore kanske är allra mest känt för; sörpla i oss en Singapore Sling, så det gjorde vi helt enkelt...


I skålarna på borden var det oskalade jordnötter och till traditionen hörde tydligen att knäcka dom, knapra i sig och sen svepa ner skalen på golvet; det var väl så överklassbritterna gjorde och sen sopades skräpet undan av dom trofasta små singaporianska tjänarna...Hela golvet var i alla fall fullt med skal, skönt att traditionerna får leva vidare, hur skulle det annars bli ?
Man kan undra om det verkligen är ett attraktivt jobb, att vara bartender på Long Bar menar jag, fy fabian vad tråkigt att snitsa ihop slings dagarna i ända, för det är ju det enda folk beställer, kanske en öl efteråt att skölja ner det sötsliskiga med..
Nåväl, been there, done that !
Vi skålade för Robin och Shalini som hade bröllopsmottagning i Sverige just denna dagen, eftersom vi inte kunde närvara så hedrade vi dom på detta sätt (Shalini har precis flyttat från Singapore till R i Sverige, så det passade ju extra bra !)
En kväll och två heldagar gick snabbt som tusan, trots feber och hosta hann vi med nästan allt vi ville, bara bra att vi inte hade tid och orkade med riktigt allt, då har man ju en anledning att åka tillbaks, fast i ärlighetens namn vet jag (kan tala för maken också) att vi kommer välja många andra städer att besöka innan det blir återbesök i Singapore, har man varit där så har man liksom varit där; det kändes inte som Rom eller Paris som man kan åka till hur många gånger som helst och ändå älska av hela sitt hjärta...
Tidigt söndag morgon var det dax att bege sig till Changi (flygplatsen) för vidare transport till....
Lombok, en ö i Indonesien; men mer om det nästa gång....
Terima Kashi (tack så mycket på "indonesiska") för i afton, åtekommer inom kort med rapport från "almost paradise".
Pusselipuss/ Titti



Kommentarer
Postat av: Agneta

Vad skönt att det löste sig, jag var orolig att jag inte skulle få läsa mer om era upplevelser. För ni tar verkligen chansen att uppleva allt, det är väl det som är att leva i nuet. Jag skickar en STOR hjärtekram till er båda men idag tror jag Micke får en extra eftersom han fyller år.

2011-08-24 @ 09:00:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback