...inte Anticimex direkt :-)...

I Indien finns det inte bara kobror, apor och tigrar, nä det finns också knallgula getingar i kamikaze-storlek; 4 centimeters, knallgula som ser otroligt elaka och giftiga ut.
Varför dom valde att bygga sig ett bo på vår köksbalkong lär vi aldrig få något svar på men så var det i alla fall.
Rozie gjorde oss uppmärksamma på det när vi kom tillbaks efter semestern, Richard, vår chaufför, tyckte att det där kunde väl han fixa åt oss men med tanke på getingarnas storlek och aggressivitet  ville vi ha det gjort av professionella så med hjälp av kontoret kontaktades "pest control" för besprutning och borttagande av dessa sötnosar.
"Pest control" låter avancerat, jag tänker kem-dräkt med andningsskydd alternativt sån där bi-odlarutstyrsel.
Nåväl, igår var det så dags, det ringde på dörren och utanför stod 2 grabbar i 20-årsåldern, iklädda jeans och t-shirts..
Med sig hade dom en guldfärgad brandsläckare med en halvmeters slang på, ett par diskhandskar och en motorcykelhjälm, that´s it !
Dom kunde ungefär två ord engelska var; "dangerous", "chemicals", "okey" och "thank you", och mer behövdes inte !
 

Getingboet var ju inte stort, som en tennisboll bara men man kan nog "knö" in ganska många ilskna invånare även på det utrymmet; kändes ju tryggt att i alla fall den ena killen hade motorcykelhjälm på sig... 
Håll med om att guldbehållaren med turkost handtag och cerise slang är riktigt flashig, liksom indisk i all sin färgprakt och prålighet :-) !

Innan "pc" kom så följde jag med på lägenhetstittning; ytterligare en svensk familj är på väg att flytta ner (kul !!); mannen i oktober och frun samt barnen i januari. nu är dom här på "look and see".
Maken var på affärsresa så jag hängde med C och kidsen på lägenhetsvisningarna som ett extra par ögon och bollplank.
På fyra timmar i 36 gradig värme och flera hundra procents luftfuktighet hann vi med 14 (fjorton!!) lägenheter, ingen hade aircondition påslagen, jädrans vad vi svettades !
Fast vi hade vattenflaskor med oss och klunkade på i bra takt så var det med lätt huvudvärk, lite svindel och genomblöta kläder jag vacklade in i lägenheten några minuter innan getingutrotarna ringde på.

Nä, igår uppfyllde jag nog inte riktigt sinnesbilden av "rik lyxhustru"; sval, fräsch, nyduschad med välstrukna kläder.... nä varm, svettig, stinkande och skrynklig, men så är det här i världen; finns alltid två sidor på ett mynt och det där var andra sidan av medföljande-myntet, men bägge sidor är ju lika mycket värda :-) !
Och trevligt hade vi !
(Det där var väl ett klokt och välgrundat påstående, var får jag allt ifrån ?)
Tjingeling för idag!/Titti
 
 

Kommentarer
Postat av: Agneta

Jag vet varför getingboet hamnade hos er, annars hade vi ju inte fått läsa om det i din blogg. Vilken underbar behållare. Förstår att du inte var lika underbar efter din lägenhetsturné. Jag hoppas du fick se lite olika lägenheter som du inte ville ha utan är nöjd med den ni har.

Kramar

2011-08-06 @ 12:57:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback