...goa Goa !!!...

Det hela började bra...NOT!
Blev avsläppta av Richard vid terminal 3 på Indira Gandhi International Airport i god tid i torsdags morse, visade pass och biljett som vanligt för den k-pist bestyckade militären vid entrén, gled in och fram till tavlan för att se vilken incheckningdisk vi skulle till..
Och hittade inte vårt flightnummer någonstans !
Det visade sig att vårt inrikesflyg gick från terminal 1, som ligger bortanför start- och landningsbanor, far, far away!
Efter det blev vi hänvisade till 3 olika utgångar av 3 olika k-pist bestyckade militärvakter, det gick absolut inte för sig att släppa ut oss genom samma entré som vi 5 minuter tidigare klivit in genom..
Hänvisade till en shuttlebuss som strax skulle till terminal 1, men se den fick vi inte åka med eftersom vi inte hade något boardingpass (vilket vi naturligtvis inte hade eftersom vi inte hade boardat, eftersom vi var helt fel..)!
Nåväl, vi hittade en röd buss som också skulle till 1:an, den skulle avgå om bara 5 minuter så allt kändes ok!
Resan kostade 25 rupees/person och bussen snirklade sig hit och dit, ut från flygplatsen, sväng höger, sväng vänster, lite trafikstockning här och var...vi tittade lite nervöst på klockan, man måste checka in 1 timme innan avgång..
Men vi anlände till 1:an med 7 minuter till godo, pust !
Inget flightnummer som stämde där heller !
Då visade det sig att vår flight var inställd, nu kunde det bara bli bättre tänkte vi, och det blev det för dom bokade om oss till ett direktflyg, utan stop i Mumbai; visserligen 1,5 timme senare än vad som var meningen men ändå !
Vi blev dessutom tillfrågade om vi ville uppgradera till businessclass och det tyckte vi att vi var värda; det innebar att vi fick gå upp i loungen och dricka/äta "gratis"; kaffe, juice, sandwich, frukt....ingen bärs eller GT i sikte !

Business betydde också att vi satt längst fram i planet, fick varsitt glas vatten och en bricka med indisk mat...inte kan jag tycka att det var värt dom 8000 rupees vi betalade, will never upgrade again !
Men bortsett från dessa små missöden har vi haft en fantastisk, superhärlig och alldeles, alldeles...underbar helg !
  Vi hade redan innan bestämt oss för att skippa alla tempel, kyrkor, marknader, allt som andades kultur, och det lyckades vi med till 100%; bara sola, bada, äta/dricka gott och relaxa !
 Vi bodde på The Kenilworth Resort &Spa, 5-stjärnigt hotell med stranden alldles inpå..
Undertecknad tänkte "5-stjärnigt = restaurangmiddag, kvällskläder, smycken, smink, högklackat på kvällstid; ja. lite fancy så där..", och packade med hur mycket kläder o grjor som helst :).
Tji fick jag, som tur var, för vi gick ner på stranden direkt när vi kom och hittade världens härligaste ställe; "Baltons Beach-shack"
Hur "simpelt" och enkelt som helst och helt fantastiskt !!! Första kvällen träffade vi ett engelskt par; Lucy and Rob, hur trevliga som helst, pratade och skrattade i hur många timmar som helst! Hann med en middag också; krabba och tiger räkor, sååå smarrigt. Vi har ju inte ätit fisk eller skaldjur sen vi lämnade Svedala i december...
Sen blev det likso så att vi tillbringade dagtid uppe vid poolområdet och vid 16-tiden gled vi ner  till  "Baltons" och där blev vi kvar tills det var seeeena kvällen..
Pawan, en av killarna som jobbade på Balton; 20-årig Nepales, som hunnit med att både jobba flera år, vara intravenös missbrukare, ta sig ur missbruket, varit med i rockband; en otroligt trevlig och mysig kille. Hans kollegor; Vishal och Khim var också dom alldeles väldans glada och trevliga; dom gjorde hela stället till den pärla det var !  Kväll nummer 2 kom det en ensam kille och satte sig vid ett bord, det visade sig vara Steve, en kille från London, som liksom vi, numera bor i Indien; Bangalore. Hur trevlig som helst, vi är nu kompisar på fb och skall käka brunch i Bangalore när Micke och jag är där ;vilken söndag som helst !
Vi fick välja och vraka; Tiger prawns, Sea Bass, Shark, Lobster, Red Snapper..hm, vad ska vi välja till middag...Jo;
Godaste hummer vi någonsin ätit; Lobster Thermidor, smakade heeelt fantastiskt gott, gissa vad vi beställde nästa kväll :) !
I väntan på maten och med drink i handen njöt vi av detta:
Solnedgång över Arabiska havet....
och detta:
Låååång, vit strand...Tog en långpromenad en av eftermiddagarna, jättemysigt, den avslutades på Baltons med en kall öl (ja vadå, det är ju varmt i Goa..)
Hit kommer vi defenitivt att åka tillbaks, vi var på Södra Goa som är känt för sitt lugn, hit åker man för avkoppling, till Norra Goa åker man för lite mer rajtan-tajtan och folkliv, vilket betyder att vi måste tillbaks till Goa minst 2 gånger, eftersom vi vill uppleva detta igen men kanske också lite raj-raj...Vi hoppas att många kommer och hälsar på oss i Delhi så att vi kan visa dom mångmiljon-staden och sen vill vi ta med dom(=er!) till goa Goa !!! Nästa gång packar jag bara en bikini, några tunna solklänningar ett par flip-flops; smink, smycken, klackers och "fin"kläder får vackert stanna hemma, tänk vilken liten packning det kommer bli !
Ha det allra bäst, nu ska jag till gymmet och försöka trampa bort alla öl och alla drinkar :)/Titti                                                          

Kommentarer
Postat av: Anonym

Blir sååååå sugen att åka till Goa... Maken har viskat något om en mässa strax före sportlovet. är det dessutom lågsäsong så känns det som en bra kombination.

2011-04-04 @ 16:53:18
URL: http://blogg.passagen.se/miss.macahan
Postat av: Agneta

Vad mysigt och gott det ser ut, det unnar jag er verkligen, ni har det ju så jobbigt annars eller????

Nu har jag fixat inför morgondagen så kanske det blir aktuellt när vi kommer vem vet. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback